دشتستان بزرگ:در آستانه بازگشایی مدارس در فصل جدید تحصیلی ، مدیرکل و تعدادی از معاونین سازمان آموزش و پرورش استان بوشهر در نشست با خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از آمادگی این سازمان برای آغازی بهینه در حوزه تعلیم و تربیت پاسخگوی اصحاب رسانه پیرامون مشکلات ریز و درشت خانواده بزرگ فرهنگیان این استان بودند.
به گزارش دشتستان بزرگ به نقل از سوک ؛ در آستانه بازگشایی مدارس در فصل جدید تحصیلی ، مدیرکل و تعدادی از معاونین سازمان آموزش و پرورش استان بوشهر در نشست با خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از آمادگی این سازمان برای آغازی بهینه در حوزه تعلیم و تربیت پاسخگوی اصحاب رسانه پیرامون مشکلات ریز و درشت خانواده بزرگ فرهنگیان این استان بودند.
ناصر کرمی ؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر * در سال تحصیلی جدید حدود ۲۰۷ هزار نفر راهی ۹ هزار و ۶۰۰ کلاس درس در ۲ هزار و ۱۵۰ مدرسه استان بوشهر میشوند که از این تعداد ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر دانش آموز کلاس اول دبستان هستند. * هر چند در سال تحصیلی جدید، ۶۷۰ فرهنگی بازنشسته می شوند اما تعداد ۲۳۰ نفر از دانشآموختگان دانشگاه فرهنگیان نیز جذب شده اند که با توجه به استفاده از ۱۳۶ نفر حقالتدریس و ۶۹ نفر جذب از طریق آزمون استخدامی در کل ۲۳۵ نفر کمبود نیرو داریم که با برنامه ریزی های انجام شده و با استفاده از نیروهای حق التدریس و استفاده از بازنشستگان و یا نوبت دوم این نقیصه جبران میشود. *با توجه به وضعیت آب و هوایی استان، در سال گذشته بالغ بر هزار کولر گازی برای مدارس خریداری شد و امسال ۹۵۰ کولر جدید نیز خریداری شده است و با توزیع این کولرهای جدید امیدواریم شاهد مدارس بدون کولر نباشیم. *با مشارکت خیرین و اعتبارات سازمان نوسازی مدارس ، کلاسهای تخریبی مدارس استان بوشهر از یکهزار ۱۳۰ کلاس در دو سال گذشته به ۹۵۰ کلاس درس کاهش یافته است که اگر با همین شرایط استمرار داشته باشد پیش بینی می شود که تا پنج سال آینده این تعداد نیز نوسازی و تجهیز گردد. از تعداد ۶۶ مدرسه خیرساز در حال ساخت، ساخت ۲۰ مدرسه به اتمام رسیده است که در مهرماه برای میزبانی از داشن آموزان آماده است.
*در دو سال گذشته استان بوشهر رتبه برتر در بازگشایی منظم و بی نقص مدارس بدست آورده است و تمهیدات مناسبی نیز اندیشیده شده تا این شرایط برای سومین سال متوالی نیز انجام گردد. *با توجه به استخدام فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان و آزمونهای استخدامی جابهجاییهایی علی الخصوص در عسلویه که بیشترین چالش سازمان برای انتقال نیروهاست انجام شده که شاهد کاهش مشکلات معلمان در این شهرستان هستیم . *۷۰ درصد فرهنگیان شهرستان عسلویه متقاضی انتقال هستندکه مهمترین راهکار برای رسیدگی به متقاضیان انتقالی از این شهرستان اختصاص ۱۳۰ معلم از تعداد ۲۳۰ فارغ التحصیل جذب شده به آموزش و پرورش از دانشگاه فرهنگیان و تعدادی نیز از استخدامی های جدید بوده است .
* اختصاص یک وعده غذای گرم از طریق نفت و ایجاد معلم سراهایی برای اقامت فرهنگیان بخشی از پیگیری های سازمان برای ایجاد رغبت برای ماندگاری معلمان در عسلویه بوده است که با این وجود چندان رضایتی در آنها دیده نمی شود که طبیعی است بر کیفیت آموزش نیز تاثیر سویی بر جای می گذارد.
* سال گذشته برای اجرای تقویت بنییه علمی دانش آموزان ۱۵میلیارد ریال در روستاها از محل اعتبارات ارزش افزوده و حق آلایندگی در استان بوشهر با همکاری شوراها تامین شد.با توجه به گسترش طرح تقویت بنیه علمی علاوه بر روستاها در شهرها انتظار می رود سال تحصیلی آینده نیز همچون سال گذشته این طرح از سوی شوراهای اسلامی شهرها و شهرداریهای استان حمایت شود. * این طرح در دو بخش کلاسهای کنکور و تقویت بنیه علمی است که در این بخش آموزش هایی برای معلمان دوره ابتدایی (کمتر از ۱۰ سال سابقه کار) برای درس های ادبیات فارسی، علوم تجربی و ریاضی در پنج شهرستان استان با حضور مولفان کتابهای درسی ارائه شد. * برای دانش آموزان دوره ابتدایی نیز مسابقه هایی طراحی شده که در طول سال تحصیلی دو تا سه بار باهم به رقابت می پردازند. * سه سال پیش رتبه استان از مجموع پنج گروه آزمایشی کنکور ۲۲ بوده،است که در سال ۹۳ به ۲۱ و سال گذشته به ۱۸ رسید. رتبه استان ها در کنکور امسال آبان ماه مشخص می شود که امیدواریم با توجه به برگزاری کلاس های آمادگی کنکور در سال پایانی دبیرستان، شرایط استان بهبود داشته باشد. *با توجه به این که نیروهای استخدامی که طی سال های گذشته بدین سوء جذب آموزش و پرورش شده و مدارک تحصیلی آنها از دانشگاه هایی غیر از دانشگاه فرهنگیان بوده است ولی دوره روش تدریس را در دانشگاه فرهنگیان نگذرانده اند ممکن است کیفیت کاری آنها مطلوب نباشد که برای توانمندسازی این گروه از آموزگارانی که زیر ۱۰ سال سابقه کار دارند کلاس های روش تدریس در تابستان امسال برگزار شد. *در سال تحصیلی ۹۰ – ۹۱ از طریق وزارت آموزش و پرورش به استان ها اعلام شد که مدارس نباید قبض برق پرداخت کنند و در همین راستا عدم پرداختها انباشته شد و تا پایان سال ۹۴ مجموع بدهی بالغ بر چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان بوده است ، هر چند بخش کمی از مدارس که دارای تمکن مالی بودند پول برق مدارس خود را به موقع پرداخت کردند .
* با پی گیریهای انجام شده قرار شد از محل مطالبات نیروگاه اتمی از وزارت نیرو پرداخت شود که برهمین اساس رئیس سازمان انرژی اتمی پرداخت ۵۰ درصد این مبلغ را قبول کرد ولی هنور در مرحله اداری است که از طرف نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در حال پی گیری است. با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید انتظار می رود مسئولان نسبت به رفع این مشکل مدرسه های استان اقدام تا دراول مهرماه قطعی برقی نداشته باشیم. *میانگین تراکم کلاسها در شهرستانها و مناطق ۲۴ نفر است ولی برخی از مدارس که مد نظر اولیای دانش آموزان هستند بدون در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی اقدام به ثبت نام می کنند که این امر باعث ازدحام جمعیت در برخی مدرسه ها و کاهش جمعیت در دیگر مدرسه ها می شود. بهترین مدرسه برای هر دانش آموز نزدیکترین مدرسه به محل زندگی آن فرد است که باید اولیا به این مساله توجه داشته باشند. علیمراد کرمی ؛معاون پشتیبانی آموزش و پرورش استان * هزار و ۱۰۰ بازنشسته استان که ۳۱ میلیارد تومان از آموزش و پرورش طلب دارند در نوبت دریافت مطالبات خود هستند.
*بیش از ۸۸ درصد فرهنگیان بوشهر که سال ۱۳۹۳ بازنشسته شده اند، در نوبت دریافت پاداش پایان خدمت خود هستند. همچنین برای بازنشسته های سال ۹۴ نیز مبلغی پرداخت نشده است.
* برخی از استانها از منابع داخلی آموزش و پرورش مطالبات بازنشستگان تسویه کردهاند ولی این امکان برای ما وجود ندارد. اکنون ۵۰۰ فرهنگی بازنشسته سال ۱۳۹۳ استان بوشهر یک میلیارد تومان طلب دارند که این رقم در کل کشور ۱۰۰ میلیارد تومان است.
*برای پرداخت مطالبات فرهنگیان استان بوشهر ۷۵ میلیارد تومان درخواست شده که در صورت تامین، مطالبات این قشر نظیر حقوق حق التدریسی ها، ماموریت ها، سرانه مدارس و مواردی که هزینه جاری است، پرداخت می کنیم این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش با رقمی بین سه تا چهار هزار میلیارد تومان می تواند مطالبات معلمان سراسر کشور را پرداخت کند .
*درباره پاداش پایان خدمت همکاران بازنشسته نیز مسئولان مرکز قول پرداخت در نیمه دوم سالجاری داده اند که اگر محقق شد براساس اولویت زمان بازنشستگی به همکاران پرداخت می کینم.
حسین درتاج ؛معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان * از نیمه اول تیر ماه پروژه مهر ۹۵ در کارگروه پنجگانه و ۱۸ ستاد در شهرستانها در راستای برگزاری هرچه بهتر آغاز سال تحصیلی انجام شده است. * ۲۹ پروژه در قالب ۱۲۰ کلاس جدید احداث شده است . از دیگر برنامه های صورت گرفته آماده سازی فضای آموزشی، تجهیز، تعمیر و ساماندهی نیروی انسانی است. تاکنون ۲۱ هزار دانش آموز در کلاس اول ابتدایی، ۱۴ هزار و ۱۵۰ نفر در پایه هفتم و ۱۰ هزار و ۵۴ نفر در پایه دهم در استان ثبت نام کردند. *در سال تحصیلی جدید هیچ کلاسی بدون معلم در سطح استان وجود ندارد و سراسر شهرستانهای استان مجهز به پژوهش سرا هستند. *۸۰ درصد از دانشآموزان پایه دهم هدایت تحصیلی شده و ثبت نام کردهاند. * شعار امسال آغاز سال تحصیلی «ماه حماسه، جشن عید و مهر گلهای دانش در بغل داریم با عزم آبادانی میهن آهنگ اقدام و عمل داریم» است. ناصر غلامی ؛ معاون پژوهش و نیروی انسانی آموزش و پرورش استان * بزرگترین چالش در آموزش و پرورش نیروی انسانی متخصص است،نیروی انسانی متخصص در عرصه تعلیم و تربیت نقش مهمی در تربیت نونهالان و آینده سازان دارد. * کیفی سازی آموزشی از اولویتهای آموزش و پرورش است که بر این استان معلمان در حین تحصیل آموزشهای ضمن خدمت فرا میگیرند. * ۲۳۰ نفر از دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۱ به دانشگاه فرهنگیان، در سال تحصیلی جدید جذب آموزش و پرورش استان بوشهر شدند. * ۱۳۶ نفر معلم برای مقطع متوسط اول و دوم استان بوشهر جذب شده اند و در سال تحصیلی جدید ۶۹ معلم به صورت استخدام آزاد پذیرفته و اکنون برای فعالیت آموزشی سازماندهی شدهاند. *در حوزه نقل و انتقالات فرهنگیان ۳۶۰ نفر فرهنگی در استان بوشهر جابهجا شدهاند که در این راستا ۱۶۱ نفر از استانهای دیگر وارد استان بوشهر و ۱۷۳ نفر از فرهنگیان این استان به دیگر نقاط کشور منتقل شدهاند.
دیدگاه ها