به گزارش دشتستان بزرگ: گلنساء آقامحمدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به عوارض و تاثیرات منفی وجود اضطراب در دوران کودکی، اظهار کرد: اگر اضطراب در دوران کودکی نادیده گرفته شود میتواند در دوران نوجوانی و بزرگسالی موجب افت عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی شود. همچنین زمینه را برای بروز اختلالاتی از جمله افسردگی، ترس مرضی، رفتارهای اجتنابی و سوء مصرف مواد مخدر فراهم کند.
این مسئول ادامه داد: اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم از دلواپسی و هراس با منشاء ناشناخته است که به فرد دست میدهد و باعث عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی میشود. این در حالی است که بیشتر والدین، دنیای کودکانشان را پر از شور و نشاط و بدون نگرانی میدانند و چون خودشان از فرزندان مراقبت و نگهداری میکنند و در صدد تامین نیاز آنها هستند، توجهی به عوامل استرسزا نداشته و آن را زود گذر میپندارند.
وی در ادامه افزود: به منظور افزایش سلامت جسمی و روانی نونهالان و کودکان، همه ساله سه طرح مهم پیشگیری با موضوع غربالگری اضطراب کودکان ۵ تا ۶ سال، شنواییسنجی کودکان ۳ تا ۵ سال و غربالگری تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سال در مهدهای کودک اجرا میشود.
آقامحمدی تصریح کرد: تعاریف مختلفی برای سلامت روان وجود دارد ولی این مهم در وهله اول به معنای نداشتن اختلال روان است؛ در واقع چیزی نزدیک به ۲۶۰ اختلال روانی وجود دارد که رایجترین و شایعترین آنها به خصوص در دوران کودکی، اختلالات اضطرابی است که درونمایه اصلی آن نیز اضطراب و نگرانی است.
معاون ادارهکل بهزیستی استان زنجان با تاکید بر اینکه اختلال اضطراب کودکی، پدیدهای گذرا نیست و در صورت بیتوجهی و اقدام نکردن برای درمان، تا سنین نوجوانی و بزرگسالی ادامه مییابد، یادآور شد: طرح غربالگری اضطراب با هدف شناسایی، پیشگیری، مداخله بههنگام و موثر اختلالات روانی و ارتقای سلامت روان جامعه با مشارکت مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی اجرا میشود.
وی همچنین با بیان اینکه با تشخیص به موقع و مداخلات بههنگام میتوان از طریق والدین و مربیان به کودکان یاد داد که چگونه اضطراب خود را کنترل کنند و یک زندگی طبیعی و آرام داشته باشند، خاطرنشان کرد: طرح غربالگری اضطراب ویژه کودکان ۵-۶ سال برای پنجمین بار متوالی در استان زنجان توسط مراکز مشاوره و سلامت روان محلی در مهدهای کودک تحت نظارت بهزیستی تا پایان امسال به اجرا در میآید.
دیدگاه ها