true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

تاثیر داروی دیابت در مقابله با سرطان سینه

 دشتستان بزرگ- طبق نتایج یک مطالعه جدید، داروهای موسوم به «متفورمین» و «haemin» موجب توقف رشد تومور می شوند.

به گزارش  دشتستان بزرگ به نقل از مهر، محققان دانشگاه شیکاگو دریافتند داروی متداول دیابت و همچنین داروی دیگر مورد استفاده برای درمان گروهی از اختلالات ارثی و اکتسابی می‌تواند به مقابله با سرطان‌های مقاوم سینه که درحال حاضر هیچ درمان هدفمندی ندارند، کمک کند.

مطالعات نشان داد دو داروی موجود موسوم به «متفورمین» و «haemin» موجب توقف رشد تومورها در موش‌ها شدند.

«مارشا روسنر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این اولین بار است که هر دو این داروها همزمان باهم استفاده می‌شوند. ما معتقدیم روشی برای استفاده از آنها دریافتیم.»

محققان دریافتند هدف اصلی ضدسرطانی haemin، فاکتور نسخه نویسی موسوم به BACH۱ است. این پروتئین غالباً در سرطان‌های سینه سه گانه منفی به شدت متجلی می‌شود و برای متاستاز ضروری است.

BACH۱ متابولیسم میتوکندریایی را هدف قرار می‌دهد و می‌تواند منبع اصلی انرژی سلولی را متوقف کند. زمانیکه BACH۱ بالا باشد این منبع انرژی متوقف می‌شود.

زمانیکه سلول‌های سرطانی با haemin درمان شدند، BACH۱ کاهش یافته که منجر می‌شود سلول‌های سرطانی خالی از BACH۱، مسیرهای متابولیکی شأن تغییر کند. همین مسئله باعث می‌شود سرطان‌های که در برابر متفورمین آسیب پذیر هستند، مانع از تنفس میتوکندی شوند.

تجلی BACH۱ نه تنها در سرطان‌های سینه سه گانه منفی متجلی می‌شود بلکه در بسیاری از سرطان‌های دیگر نظیر ریه، کلیه، رحم، پروستات و لوسمی هم مشاهده می‌شود.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader