true

ویژه های خبری

true
    امروز پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳
طولانی‌ترین ماه گرفتگی قرن

 دشتستان بزرگ- بعد از یک خورشید گرفتگی که از آسمان ایران قابل مشاهده نیست، ماه گرفتگی در بامداد ۲۶ تیرماه رخ خواهد داد که در سراسر ایران قابل رؤیت است.

به گزارش دشتستان بزرگ- مهندس عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: حدود ۲۴ روز دیگر و دو هفته بعد از خورشیدگرفتگی کامل ۱۱ تیر، ماه گرفتگی جزئی در بامداد چهارشنبه ۲۶ تیرماه رخ خواهد داد.

وی زمان آغاز این گرفت جزئی را در ساعت ۳۲ دقیقه بامداد چهارشنبه، ۲۶ تیرماه دانست و یادآور شد: این ماه گرفتگی در ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه بامداد به پایان می‌رسد، هر چند که پیش از نیمه‌شب و در شبانگاه ۲۵ تیر، ماه وارد نیمسایه زمین خواهد شد.

عتیقی ادامه داد: خسوف روز ۲۶ تیر در آمریکای جنوبی و قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا قابل مشاهده است.

دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: مردم سراسر ایران می‌توانند با چشم غیر مسلح و بدون هیچ خطری این گرفت زیبای ماه را مشاهده کنند.

وی با اشاره به خورشیدگرفتگی روز ۱۱ تیر، با بیان اینکه این رویداد نجومی در ایران قابل مشاهده نیست، اظهار کرد: این خورشیدگرفتگی از نوع گرفت کلی است که روز سه‌شنبه ۱۱ تیر ماه جاری رخ خواهد داد.

عتیقی یادآور شد: خورشید گرفت روز ۱۱ تیر در آمریکای جنوبی و به‌ویژه در کشورهای "شیلی" و "آرژانتین" و "اقیانوس آرام" مشاهده خواهد شد و متأسفانه امکان مشاهده این خورشیدگرفتگی در ایران وجود ندارد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader