به گزارش دشتستان بزرگ به نقل از مهر، حمیدرضا صفی خانی رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت امروز در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه الکامپ با اعلام این خبر گفت: پرونده الکترونیک سلامت تنها یک سامانه نیست و فرآیندی است که میتواند در جهت بهبود خدمات قابل ارائه به مردم در حوزه سلامت عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه هم اکنون موضوع خدمات یکپارچه در سطح استعلام هویت و وضعیت بیمهای مردم در این سرویس ارائه شده است، گفت: آنچه که امروز در پروژه پرونده الکترونیک سلامت شاهد آن هستیم این است که بخشی از اطلاعات پرونده سلامت مردم میتواند در صورت نیاز در خدمت درمانگر و نیز خدمت گیرندگان قرار گیرد. بر این اساس یکی از اقداماتی که در نمایشگاه الکامپ و در سالن دولت الکترونیک از سوی وزارت بهداشت ارائه شده است، سامانه نمایشگر پرونده الکترونیک سلامت است که امکان دریافت اطلاعات را به جمعیت تعریف شده و پزشک مرتبط میکند.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه موضوع اتصال سازمانهای بیمه گر در پرونده الکترونیک سلامت به صورت پایلوت در حال انجام است، خاطرنشان کرد: فاز بعدی این پروژه تکلیف قانونی برای وزارت بهداشت در نظر گرفته است تا اطلاعات جمعیت تعریف شده از سطوح اولیه تا سطوح تخصصی و نیز فرآیند ارجاع الکترونیک بیمار در کل کشور برقرار شود.
وی گفت: امکان اضافه کردن خدمات ارزش افزوده و امکان توسعه کسب و کارهای نوپا در سرویس نمایشگر پرونده الکترونیک سلامت وجود دارد و امید میرود با استقرار کامل این پروژه، شاهد افزایش کیفیت در این بخش باشیم.
صفی خانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر اطلاعات ۷۳ میلیون نفر از جمعیت کشور که یک بار از خدمات پزشکی استفاده کردهاند، در بستر نظام سلامت الکترونیک به ثبت رسیده است، گفت: در شبکه ارائه این خدمات، دسترسی به پرونده بیمار برای درمانگر وجود دارد و پس از بازخورد نظرات درمانگر، این پرونده به صورت الکترونیک به پزشک سطح یک و دو نیز ارائه میشود که تشخیص نهایی آن در پرونده قابل ثبت خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه دادههای سلامت در همه جای دنیا از محرمانگی بالایی برخوردارند، گفت: واحد ارسال اطلاعات این طرح بر مبنای یک مدل بین المللی و با استفاده از فرآیند کدگذاری در یک پلتفرم شکل گرفته و دینامیک سازی و پنهان سازی اطلاعات از جمله ویژگیهای آن است. بر این اساس دو خروجی مشخص در این نمایشگر دیده شده است که در یک خروجی پرونده فردی برای دریافت اطلاعات شخص وجود دارد و خروجی دیگر برای نظامات تصمیم گیرنده مبتنی بر شواهد و امکان تحلیلی نظام سلامت دیده شده است.
صفی خانی هدف از اجرای این طرح را ارتقای اطلاعات فرد از وضعیت سلامتی خود و نیز ارتقای سبک زندگی برای بهبود فعالیتهای بدنی و مراقبتهای پزشکی عنوان کرد.
وی در مورد موضوع اصالت دارو و اتصال سامانه فروش دارو به پرونده الکترونیک سلامت در پاسخ به خبرنگار مهر نیز گفت: در عرصه دارویی در پرونده الکترونیک سلامت موضوع ردگیری اصالت داروهای تقلبی، پروانه الکترونیک داروخانههای کشور و نیز سامانه سازمانهای بیمه گر برای مصرف مردم مورد توجه قرار دارد. بر این اساس، نظام یکسان سازی کد واحد دارویی (کدینگ) در عرصه پرونده الکترونیک سلامت به تازگی ایجاد شده است که این موضوع امکان اتصال به واحدهای دارویی را برای دریافت اطلاعات مصرف دارو فراهم میکند اما موضوع نسخه پیچی الکترونیک هنوز اجرایی نشده است و در صورت همکاری پزشکان و داروخانهها، این پروژه نیز به پرونده سلامت الکترونیک متصل میشود. سامانههای نامبرده در پرونده سلامت قابلیت شناسایی است و هم اکنون بیشترین معضل به اطلاعات دارویی برمی گردد که در صورت اجرای کامل نظام کدینگ، این مشکل نیز حل خواهد شد.
دیدگاه ها