true

ویژه های خبری

true
    امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ: شیوع بیماری وبا، خبری بود که به تازگی در سطح شهر برازجان، دهان به دهان می پیچید. بیماری که هرزچندگاهی اخبار موثق و غیر موثق از شیوع آن در شهرهای مختلف کشور به گوش می رسد و این بار نوبت به برازجان بود.

چندی پیش یکی از شهروندان برازجان، مدعی شد که اخباری در خصوص انتشار وبا در سطح شهر پیچیده است.

۶۳۵۹۰۷۴_۴۷۴

وی گفت: اگر این بیماری شیوع یافته است، باید ضمن اطلاع رسانی، راه های پیشگیری از آن به مردم آموزش داده شود.

در همین راستا نیز، یکی از پرسنل آزمایشگاهی برازجان در خصوص بیماری وبا عنوان داشت: اخیراً کارشناسانی از شبکه بهداشت و درمان دشتستان به مراکز پزشکی و آزمایشگاه های سطح شهر رفته و ضمن اعلام خبر شیوع بیماری وبا، خواستار رعایت بیشتر نکات بهداشتی در این مراکز شدند.

به گفته وی؛ کارشناسان شبکه بهداشت و درمان دشتستان با تاکید بر راه های انتشار این بیماری که از طریق غدا و آب آلوده می باشد، بر لزوم نکات ایمنی تاکید کردند.

این در حالی است که اخیراً به دلیل بارندگی و قطعی سه روزه آب در برازجان، عموم شهروندان برازجانی با مشکل بهداشتی مواجه شده اند به عبارتی، همین امر می تواند دلیلی بر شیوع بیماری باشد.

با پیگیری موضوع از طریق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و شبکه بهداشت و درمان دشتستان این خبر رد می شود.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این خصوص به دشتستان بزرگ گفت: تاکنون موردی از بیماری وبا نه تنها در دشتستان، بلکه در سطح استان دیده نشده است.

سید مجید حسینی افزود: مراجعات کارشناسان شبکه بهداشت و درمان نیز در راستای پیشگیری از این بیماری صورت گرفته است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان نیز ضمن رد این موضوع، عنوان داشت: بیماری خاصی شیوع پیدا نکرده است و مراجعات کارشناسان این مرکز تنها به دلیل آشنایی پرسنل آزمایشگاهی و درمانی با راهکارهای پیشگیری از وبا صورت گرفته است.

ماریا خویش دوست اعلام کرد: شهروندان برازجانی نگران این موضوع نباشند و در صورت وجود هرگونه مشکلی، مسئولین مربوطه، آمادگی لازم را جهت مهار آن مشکل خواهند داشت، بیماری وبا یک نوع بیماری اسهالی است که شروع آن ناگهانی و با علایمی مانند اسهال شدید و آبکی است.

وی عامل به وجود آورنده این بیماری را میکروب ویبر یوکلرا عنوان کرد و گفت: شایع‌ترین راه انتقال بیماری وبا مصرف آب و غذای آلوده می‌باشد.

خویش دوست دفع مقادیر زیاد آب از طریق مدفوع را، از ویژگی بارز بیماری وبا دانست و افزود: افراد مبتلابه این بیماری ممکن است در طول روز چندین لیتر مایعات از دست دهند و بنابراین دچار کاهش فشارخون و شوک می‌شوند و در اثر کم شدن حجم خون ممکن است به اندام‌های حیاتی مانند کلیه و مغز آسیب وارد شود که به همین دلیل این بیماری با میزان بالایی از مرگ‌ومیر همراه است، اسهال آبکی شدید، بدون درد و همراه با تهوع و استفراغ، عطش و تشنگی فراوان و همچنین نبض ضعیف از علایم بیماری وبا است.

وی افزود: ضروری است که شهروندان به علایم این بیماری به‌خصوص در کودکان دقت کرده و در صورت وجود این علایم در هر شخصی سریع به مراکز درمانی مراجعه کرده تا ضمن انجام آزمایش‌های ضروری تحت درمان قرار بگیرند.

اگر این بیماری به‌موقع تشخیص داده‌شده و بیمار به مراکز درمانی مراجعه کند با دادن مایعات و مصرف پودر”او آر اس”سلامتی خود را به دست خواهد آورد، بنابراین در برخورد با این بیماری، مهم‌ترین کار، شناسایی به‌موقع و درمان است.

وی تصریح کرد: با توجه به خطرناک بودن و قابلیت انتقال سریع بیماری وبا به دیگران، ضروری است شهروندان در مورد رعایت اصول بهداشتی دقت کافی داشته باشند.

کلرزنی آب آشامیدنی، شستشوی سبزی، رعایت بهداشت فردی و مراجعه به‌موقع بیماران اسهالی و انجام آزمایش التور نقشی مهم در کاهش بروز بیماری یادشده دارد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader