true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ :به راحتی می‌توانید در تعداد زیادی از کار‌های مختلف که احساس می‌کنید مجبور به انجام آن هستید، غرق شوید. واقعیت این است که مغز ما برای این کار ساخته نشده و حتی در صورت انجام این کار در بلند مدت آسیب‌های بسیاری خواهد داشت. تعریف فرهنگ لغت از خانه تکانی، حذف اقلام غیر ضروری از یک فضای نامرتب یا شلوغ است.

۶ روش کابردی برای خانه تکانی ذهن و کاهش استرس

اگر لیست کار‌های شما پایان ناپذیر به نظر می‌رسد، به راحتی می‌توانید در تعداد زیادی از کار‌های مختلف که احساس می‌کنید مجبور به انجام آن هستید، غرق شوید. واقعیت این است که مغز ما برای این کار ساخته نشده و حتی در صورت انجام این کار در بلند مدت آسیب‌های بسیاری خواهد داشت.

تعریف فرهنگ لغت از خانه تکانی، حذف اقلام غیر ضروری از یک فضای نامرتب یا شلوغ است. این فرآیند را می‌توان برای اقلام فیزیکی ملموس در خانه یا محل کار شما مانند کتاب، مبلمان و لباس اعمال کرد. بی نظمی را می‌توان در مورد چیز‌های غیر فیزیکی مانند افکار منفی، نگرانی‌ها و مسئولیت‌ها که دائما ذهن شما را درگیر می‌کند نیز به کار برد. یک تقویم مملو از تعهدات بیش از حد، یا افرادی که خواسته‌های غیرضروری از زمان و توجه شما دارند، می‌تواند طاقت فرسا شود و باعث اضطراب شود. این صفحه به چند روش ساده برای خانه تکانی ذهن و کاهش استرس شما می‌پردازد.

به هم ریختگی ذهنی

بسیاری از ما از داشتن مشغله ذهنی زیاد رنج می‌بریم. فکر به گذشته، آینده، شغل، درس، درامد، ازدواج و… ذهن شما را پریشان می‌کند و طبیعتا منجر به کاهش تمرکز و کارآیی شما می‌شود. در نتیجه ممکن است از خواب آشفته رنج ببرید، که به نوبه خود با خستگی بیشتر مشکل را تشدید می‌کند. چند تکنیک ساده وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای از کاهش استرس ذهن پریشان و ناآرام استفاده کنید. این‌ها به شما کمک می‌کند تا احساس آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید و منجر به خواب و بهره وری بهتر می‌شود.

۶ روش کابردی برای خانه تکانی ذهن و کاهش استرس

۱. خلوت کردن فضای فیزیکی

خانه یا فضای کاری به هم ریخته باشد، منجر به ذهن درهم ریخته می‌شود. محیط درهم و برهم به طور مداوم به مغز شما می‌گوید که کار‌هایی برای انجام دادن وجود دارد، سازماندهی، تمیز کردن، مرتب کردن. مغز احساس می‌کند توسط این محرک‌ها بمباران می‌شود و باعث استرس و اضطراب می‌شود. یک محیط زندگی نامرتب و منظم اثر روانی آرام بخش دارد.

۲. انجام ندادن چند کار همزمان و اولویت بندی آن‌ها

اگر لیست کار‌های شما پایان ناپذیر به نظر می‌رسد، به راحتی می‌توانید در تعداد زیادی از کار‌های مختلف که احساس می‌کنید مجبور به انجام آن هستید، غرق شوید. واقعیت این است که مغز ما برای این کار ساخته نشده و حتی در صورت انجام این کار در بلند مدت آسیب‌های بسیاری خواهد داشت. وقتی چیز‌های زیادی توجه شما را جلب می‌کند، نمی‌توانید به روشنی در مورد یک کار فکر کنید. می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد که سعی کنید چندین چیز را همزمان انجام دهید، یا کار‌های کوچک، اما غیرضروری را کنار بگذارید تا فهرستتان کوتاه‌تر به نظر برسد. با انجام این کار، شما با اولویت‌های اصلی خود دست و پنجه نرم نمی‌کنید و همچنان احساس می‌کنید که خسته هستید.

با لیست کار‌های خود بی رحم باشید و توقعتان را از خودتان پایین بیاورید. هر روز کار‌هایی را که باید در آن روز انجام شود انتخاب کنید. روی فهرست کوتاهی از مهمترین وظایف خود تمرکز کنید و سعی کنید مطمئن شوید که فقط این اولویت‌ها هستند که ذهن شما را به خود مشغول می‌کنند.

۳. قاطع باشید و از نه گفتن احساس ناراحتی نکنید

اگر تعداد زیاد قرار‌ها و تعهدات در تقویم شما بسیار زیاد است، در نظر بگیرید که آیا همه آن‌ها کاملا ضروری هستند یا می‌توان برخی از آن‌ها را به تعویق انداخت، واگذار کرد یا به طور کلی لغو کرد. خود را ملزم به شرکت در رویداد‌های اجتماعی نکنید، زیرا احساس می‌کنید که باید انجام دهید و مجبورید. کار‌هایی را انتخاب کنید که ارزش وقت و انرژی شما را داشته باشد.

وقت خود را با افرادی بگذرانید که سلامت روانی شما را تقویت می‌کنند. در فعالیت‌هایی شرکت کنید که از نظر شخصی یا حرفه‌ای برای شما مفید است و اگر می‌توانید بقیه را کنار بگذارید. شاید گرفتن این تصمیمات یا گفتگو‌های دشوار با رئیس خود در مورد انتظارات کاری غیر واقعی برای شما آسان نباشد. مطلب نه گفتن بدون عذاب وجدان می‌تواند به شما کمک کند.

۴. سد کردن سیل روزانه اطلاعات

حجم انبوه اطلاعاتی که هر روز از منابع متعددی در معرض آن قرار می‌گیریم، ذهن را به خود مشغول می‌کند. مغز ما توسط اخبار، رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ ها، تلویزیون، پیام‌های متنی، ایمیل ها، گشت و گذار در اینترنت بمباران می‌شود. برای کاهش استرس و تنش در مورد مدت زمانی که صرف خواندن یا تماشای اخبار، استفاده از رسانه‌های اجتماعی، تماشای تلویزیون یا مرور بی هدف در اینترنت می‌کنید، منظم باشید.

برای خود محدودیت زمانی تعیین کنید و به آن پایبند باشید. برای این کار در اکثر گوشی‌ها قسمتی برای تنظیم ساعت مشخص برای استفاده از رسانه‌های اجتماعی وجود دارد، با آن می‌توانید حدودی را یرای خودتان مشخص کنید. در مورد منابع اطلاعاتی که برای خواندن یا تعامل با آن‌ها انتخاب می‌کنید مجددا فکر کنید. اگر قرار گرفتن منظم در معرض این منابع اطلاعاتی بر سلامت روان شما تأثیر منفی می‌گذارد، کمی از آن‌ها فاصله بگیرید.

۶ روش کابردی برای خانه تکانی ذهن و کاهش استرس

۵. بخشی از کار‌ها را به ابزار‌ها بسپارید

اگر تمام کار‌ها را خودتان به خاطر بسپارید و به یاد آورید فشار زیادی به ذهن خود وارد کرده اید. در عوض می‌توان بخشی از کار‌ها را به کمک تکنولوژی یا ابزار‌های ساده انجام داد. امروزه ابزار‌های زیادی برای مدیریت کار‌ها وجود دراد؛ از ابزار‌های ساده قدیمی مثل دفترچه یادداشت تا اپلیکیشن‌های برنامه ریز و یادآور. برای کاهش بار ذهنی می‌توانید قسمتی از کار‌ها را فهرست کنید و یادداشت کنید، یا می‌توانید از یادآور گوشی استفاده کنید. دفترچه‌های برنامه ریزی و planner در این راستا کمک کنننده هستند.

۶. زمانی را برای استراحت اختصاص دهید

آرامش نه تنها برای یک بدن خسته، بلکه برای یک ذهن شلوغ و کاهش استرس نیز ترمیم کننده است. تعدادی از فعالیت‌ها و تکنیک‌ها وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید، که به پاکسازی ذهن شما از افکار تهاجمی و درهم ریختگی ذهنی کمک می‌کند. صفحه ما در مورد تکنیک‌های آرامش بخشی به شما ایده‌هایی می‌دهد. مدیتیشن و مایندفول نویسی احتمالا قدرتمندترین ابزار برای کمک به بازیابی وضوح ذهنی هستند. این شامل یادگیری تمرکز بر لحظه حال، روی تنفس و احساسات بدن شما است.

نتیجه گیری

همانقدر که به دست آورد‌های زندگی اهمیت می‌دهیم، باید برای ذهن و جسم خودمان هم ارزش قائل شویم. در هر صورت همه این دست آورد‌ها به کمک ذهن و بدن ما حاصل شده، وجود شما از دست آوردهایتان فراتر است و شما با آن‌ها توصیف نمی‌شوید. به هم ریختگی ذهنی بیش از حد می‌تواند تأثیر منفی بر زندگی شما به شکل اضطراب، اختلال خواب و احساس غرق شدن داشته باشد. استفاده از تکنیک‌های موجود در این صفحه به شما کمک می‌کند تا ذهن و زندگی خود را از نگرانی‌ها و افکار غیرضروری و ناخواسته خالی کنید، کاهش استرس را تجربه کنید و حس آرامش روانی را بازیابی کنید.

منبع: عصرایران

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader