ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
---|---|---|---|---|---|---|
« بهمن | فروردین » | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
- ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ ساعت درج خبر:۴:۵۶
- بدون دیدگاه
به گزارش دشتستان بزرگ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، یک مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان با اشاره به امکان انتقال برخی بیماریها همچون «سالمونلا» و «سل پوستی» از ماهیان و آبزیان، به کسانی که علاقه به تهیه و نگهداری از ماهی قرمز برای سفره هفتسین دارند، توصیههای بهداشتی ارائه کرد. دکتر پگاه رستمی در خصوص شرایط نگهداری و خرید ماهی قرمز اظهار داشت: ماهیهای زینتی از جمله ماهی قرمز علاوه بر اینکه اثرات فراوانی در روح و روان انسان دارند، اما در شرایط نگهداری غیر بهداشتی ممکن است ناقل بیماریهایی مثل «سالمونلا» و «سل پوستی» باشند. مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و طبق رسم و رسومات برای تهیه و خرید ماهی قرمز بهتر است به مراکز تحت نظر و دارای مجوز دامپزشکی مراجعه کنند. وی به شهروندان توصیه کرد؛ از خرید ماهی از افرادی که به صورت متراکم و در شرایط نامناسب اقدام به نگهداری ماهی میکنند، خودداری کنند. دکتر رستمی خاطرنشان کرد: موقع خرید باید توجه کرد که بالههای ماهی تا نخورده و شنای متعادلی داشته و علایم عصبی همچون چرخش دور خود و کوبیدن سر به دیواره آکواریوم نداشته باشند. وی حالت بیرون زدگی چشمهای ماهی، تشکیل گلولههای پنبهای اطراف دهان، دور دم و بالهها و سفید شدن پوست ماهی را از علائم ماهیهای بیمار عنوان کرد. رستمی در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز گفت: برای هر قطعه ماهی به یک تا ۲ لیتر آب نیاز است و باید نسبت سقف به حجم نیز رعایت شود و از ظروف دهان گشاد برای تبادل بهتر اکسیژن استفاده کرد. مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه کلرزدایی آب مورد استفاده در تنگ ماهی را از دیگر موارد مهم در نگهداری برشمرد و یادآور شد: حتما ۲۴ ساعت قبل از استفاده باید آب را در جایی نگهدارند تا کلر آن خارج شود. دکتر رستمی اظهار داشت: غذادهی به ماهیها روزی یک یا دو مرتبه بیشتر نباید باشد و هربار به میزانی باشد که بلافاصله توسط ماهی مصرف شود و باقی مانده غذا در سطح آب باقی نماند. به گفته این مقام مسئول، تنگ ماهی باید هفتهای یک یا دو مرتبه توسط نمک ضدعفونی شود و در هنگام رهاسازی نیز ماهی در استخرهای تعبیه شده در پارک ها رها شوند. وی تصریح کرد: ماهیها به هیچ وجه نباید در آبهایی مثل رودخانه که به آبهای آزاد راه پیدا میکنند رها شوند چون امکان دارد ماهی ناقل بیماری، حیات وحش را آلوده و شرایط اکوسیستم را به هم بزنند.
دیدگاه ها