true

ویژه های خبری

true
    امروز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ: درباره کوه ترسناک مخروطی و میان تهی که در ۳ کیلومتری تخت سلیمان در آذربایجان غربی است چه می دانید؟

کوهی که زندان دیوهاست!

به گزارش دشتستان بزرگ؛ کوهی در ایران و در میان یک دشت زیبا و وسیع سر برآورده است. اگر از این کوه بالا بروید، در دهانه آن با حفره ای هولناک و بزرگ مواجه می شوید که با نگاه کردن به انتهای آن سرگیجه خواهید گرفت. ‌زندان سلیمان نام کوهی مخروطی شکل و میان تهی است که در ۳ کیلومتری غرب تخت سلیمان در مسیر بیجاب به تکاب، جاده دندی، قرار دارد. آثار سنگی را در بالای کوه و اطراف دهانه خواهید دید. بنایی که   درون خود سیاهچاله ای را پنهان کرده است. درون سیاهچاله به هیچ وجه به بیرون راه ندارد و اگر کسی به درون آن پا بگذارد، خواهد مرد، اما این کوه چه ربطی به حضرت سلیمان و داستان های او دارد؟

مردم محلی می گویند که حضرت سلیمان برای مجازات دیوهایی که از او نافرمانی کرده بودند، آن‌ها را به درون این سیاهچاله انداخته و زندانی کرده و بعد بنایی برای محافظت از این زندان در بالای آن ساخته است. دیو درون سیاهچاله همان دیوی است که از حضرت سلیمان انگشتری دارای نشان و نام اعظم الهی را ربوده بود. این دیو، اکنون آن قدر خطرناک و خشمگین است که از دهانش گازهای سمی و بخار بیرون می دهد و اگر کسی پا به درون این سیاهچاله بگذارد، توسط این دیو کشته می شود، به همین دلیل نام این کوه را زندان سلیمان یا زندان دیو گذاشته‌اند.

چشمه ای که کوه ساخت!

کوهی که زندان دیوهاست!

بر خلاف دیگر کوه های آتشفشانی که حفره ای در قله خود دارند که از آن دود بلند می شود یا سنگ های تشکیل دهنده آن ها از نوع آذرین و دگرگونی است، کوه زندان دیو یا زندان سلیمان از سنگ های رسوبی به وجود آمده است. شاید از خود بپرسید که در چنین ارتفاعی وجود سنگ های رسوبی و کوه از چه دریایی به وجود آمده است؟ باید به شما پاسخ دهیم که هیچ دریایی!

در واقع دانشمندان بر اساس مشاهداتی که در این کوه و اطراف آن داشته اند به این نتیجه رسیده اند که تنها چشمه ای کوچک باعث به وجود آمدن چنین کوهی با این ارتفاع شده است. در شکل گیری این کوه هیچ دریا یا عامل دیگری نقش نداشته است که رسوبات خود را به چنین شکلی دربیاورد. در حقیقت، چشمه ای در این منطقه وجود داشته و دارد که در ابتدا باعث ایجاد دریاچه ای همانند دریاچه تخت سلیمان شده است. آب این دریاچه پر از املاح و گوگرد بوده است. به مرور زمان، املاح در این دریاچه ته نشین شده و به حالت رسوبی درآمده است. این فرایند طی هزاران سال باعث بالا آمدن رسوبات دریاچه و شکل گیری کوهی شده است که درون خود حفره ای دارد. کم کم دریاچه خشک شده و هم اکنون در درون کوه می توان آثار این چشمه را مشاهده کرد.

منبع: خراسان

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader