ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
---|---|---|---|---|---|---|
« آذر | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
- ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت درج خبر:۱۰:۲۱
- بدون دیدگاه
دشتستان بزرگ– مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خطر بروز سرطان معده با مصرف زیاد نمک ۶۸ درصد افزایش می یابد و حتی مصرف نمک در حد متوسط نیز این خطر را ۴۱درصد افزایش می دهد.
به گزارش دشتستان بزرگ: زهرا عبداللهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: مطالعات نشان داده افرادی که غذاهای پرنمک مثال ترشی ها، ماهی نمک سود شده و گوشتهای فرآوری شده مصرف می کنند به ترتیب خطر ابتلا به سرطان معده ۲۷ درصد و ۲۴ درصد بیشتر از افرادی است که این نوع غذاها را مصرف نمی کنند.
وی اظهار داشت: مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای (عوامل خطر) اصلی فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است و پیامدهای دیگر آن از جمله سرطان معده امروزه مورد توجه خاص مجامع علمی قرار دارد.
عبداللهی ادامه داد :بر اساس آخرین آمارهای موجود سالانه ۸۷۰ هزار مورد جدید سرطان معده گزارش می شود که در حدود ۱۰درصد موارد جدید سرطان ها را شامل می شود.
وی ادامه داد: با وجود پیشرفت های پزشکی میزان کشندگی سرطان معده همچنان بالاست. بیش از ۶۲۸ هزار مورد و معادل ۱۲درصد کل مرگ و میرها در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه جهان را شامل می شود.
عبداللهی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، عادات غذایی، مصرف ماهی های نمک سود شده، مصرف غذاهای پرنمک آجیل های شور، تنقلات شور (چیپس و انواع فرآورده های غلات حجیم شده)، شوری و ترشی ها، غذاهای نمک سود، چاقی، مصرف الکل، سیگار و وجود نیترات در مواد غذایی مصرفی و سابقه فامیلی را از علل بروز سرطان معده بیان کرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: کاهش مصرف نمک در جامعه به عنوان یک راهکار اصلی با هزینه اثربخشی بالا برای پیشگیری از اپیدمی بیماری های قلبی عروقی در کشورهای صنعتی و در حال توسعه شناخته شده است.
وی با بیان اینکه سرطان معده سومین سرطان شایع در کشور به شمار می رود، گفت: مصرف نمک ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز یعنی ۲ تا ۳ برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت در کشور است و سرطان معده فقط یکی از زیانهای مصرف زیاد نمک است.
عبداللهی افزود: پوکی استخوان، فشار خون بالا و به دنبال آن نارسایی های کلیوی و بیماری های قلبی عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف زیاد نمک در بروز آنها یک عامل خطر مهم به شمار می رود.
وی تاکید کرد: با کاهش نمک مصرفی در حین طبخ غذا، حذف نمکدان سر سفره و میز غذا، منع مصرف تنقلات شور و پرنمک می توان احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش داد.
دیدگاه ها