به گزارش دشتستان بزرگ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سبحان گایینی یک بیوتکنولوژیست گیاهی و صاحب ایده و طرح کشت بافت، در خصوص کشت بافت گفت: گیاه ارکیده «فلانوپسیس» از گیاهان گران قیمت در جهان بوده و از نظر زیبایی گل بسیار معروف است. تکثیر ارکیدهها عمدتاً از بذر صورت میگیرد و به دلیل نداشتن ماده مغذی در داخل بذر قدرت رویش ندارند.
وی در ادامه با اشاره به تکنیک کشت بافت که تأمینکننده ماده غذایی بذر گیاه است توضیح داد: کشت بافت برای جوانهزنی است که به وسیله آن بذرها در مدت کوتاهی رشد میکنند.
این فعال حوزه گیاهشناسی افزود: گیاه آبزی «آلترنانترا رینیکی مینی» گونهای از گیاه است که ما به کمک تکنیک کشت بافت آن را تکثیر دادیم. این گونه گیاهی برگهایی قرمز رنگ دارد و به عنوان گیاه تزئینی مورد استفاده قرار میگیرند. امروزه تکثیر این گیاهان با استفاده از تکنیک کشت بافت به دلیل افزایش سرعت رشد و محصولی باکیفیت بالا در جهان و بالاخص در این شرکت صورت میگیرد، وی در ادامه افزود: تولید کننده اصلی این گیاه کشور مالزی است.
گایینی با اشاره به آخرین نمونه تولیدشده دانش بنیان گفت: گیاه آبزی «آکینودروس» خانواده «آکینو» جز گیاهان زینتی در خشکی و آبزی هستند، این گیاه به دلیل رشد کم و زمانبر بودن تکثیر آن با استفاده از تکنیک کشت بافت گیاهی انجام میگیرد.
وی در تعریف این گیاه افزود: رنگ برگهای این گیاه، قرمز رنگ است و جز گیاهان گران قیمت بشمار میرود که تولید کننده اصلی آن کشور تایلند است.
از جمله گیاهان تولیدشده توسط این تولید کنندگان ایرانی، میتوان به گیاه ارکیده «فلاموپسیس»، «گل محمدی»، «ونوس حشرهخوار»، «کاکتوس»، آبزی «آلترنانترا رینیکی»، آبزی «آکینودروس»، آبزی «پوگستمون هلفری»، آبزی «همیانتوس»، آبزی «مونت کارلو» اشاره کرد که بیشتر محصولات با استفاده تکنیک کشت بافت گیاهی به سایر مراکز استانها عرضه میشود.
دیدگاه ها