ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
---|---|---|---|---|---|---|
« آبان | ||||||
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- ۲۵ تیر ۱۳۹۶ ساعت درج خبر:۳:۴۲
- بدون دیدگاه
دشتستان بزرگ: دکتر مرتضی بحرانی خصوص بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: یکی از راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی است که در این ارتباط سال گذشته ۴۳۰هزار راس دام سبک، ۲۸هزا راس دام بزرگ و یک میلیون و ۱۰۰ هزار مترمریع جایگاه دام و دامداری های موجود در سطح استان سمپاشی شدند. وی بیان کرد: همچنین در سال جاری تاکنون ۸۰هزار راس دام سبک، شش هزار راس دام سنگین و ۲۰۰ هزار مترمربع از جایگاه های دام موجود در این استان سمپاشی شده است. بحرانی اظهار کرد: سمپاشی دام و جایگاه دام باعث حذف کنه ها و کنترل بیماری را به دنبال دارد که دامداران باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشند. مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر افزود: بیماری در دامها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته دربدن دام باقی میماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن اصلی ویروس در طبیعت، کنه سخت عمدتاً از خانواده هیالوما است که درتمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسلهای بعد منتقل میشود. وی عمدهترین راههای انتقال بیماری به انسان را تماس با دامهای آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونههای بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و افزود: به همین دلیل لازم است برای جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری از دستکش استفاده شود. دکتر بحرانی افزود: از دامداران میخواهیم قبل از هرگونه جابهجایی دامها سمپاشی بدن دام و اماکن دامی را مد نظر قرار داده و برای حمل و نقل دامها گواهی بهداشتی از شبکههای دامپزشکی اخذ کنند و در نگهداری دامها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند. وی بیان کرد: نگه داشتن گوشت در درجه پایین دما (جمود نعشی) یکی دیگر از راهکارهای مقابله با بیماری ویروسی تب کریمه کنگو است که در ارتباط لاشه های گوشت پس از کشتار باید ۲۴ یا ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای زیر پنج درجه نگهداری شوند. دکتر بحرانی با بیان اینکه بیماری کریمه کنگو نشانه های ظاهری مشخصی در دام ندارد گفت: در این ارتباط چهار کشتارگاه سنتی موجود در شهرستانهای دیلم، گناوه، دشتی و کنگان و کشتارگاه نیمه صنعتی چاهکوتاه بوشهر به سیستم پیش سرد مجهز و لاشه گوشت بعد از کشتار دوره جمود نعشی را می گذراند.
دیدگاه ها