true

ویژه های خبری

true
    امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ: طرح رونق تولید یکی از طرح هایی است که با هدف تحول اقتصادی در سطح کشور، از سال ۱۳۹۵ آغاز شد و و تا کنون نیز ادامه دارد.

به گزارش دشتستان بزرگ؛  طرح رونق اقتصادی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی اجرا می شود و بر اساس آن متقاضیان می‌توانند برای دریافت سه نوع تسهیلات که دربرگیرنده «تامین سرمایه در گردش موردنیاز برای ۱۰هزار بنگاه‌ اقتصادی، تامین منابع مالی موردنیاز ۶ هزار طرح‌ نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد و تامین مالی موردنیاز برای بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی» ، به سایت بهین یاب مراجعه کرده و جهت دریافت تسهیلات، ثبت نام نمایند.

سهیلات پیش‌بینی شده مشمول بنگاه‌هایی می‌شود که از سوی کارگروه استانی مشروط به احراز توجیه فنی، ‌مالی و اقتصادی مناسب فعالیت توسعه بانک معرفی شوند. همچنین دریافت تسهیلات براساس دستورالعمل پیش‌بینی‌شده مشمول محصولاتی می‌شود که در بازار فروش قابل‌قبول باشند و منجر به انباشته شدن محصولات در انبار نشوند. از سوی دیگر تسهیلات مذکور مشمول بنگاه‌هایی می‌شود که تولید آنها به دلیل کمبود نقدینگی متوقف شده باشد یا فعالیت آنها به کمتر از ظرفیت اسمی رسیده باشد. درخصوص بنگاه‌هایی که در سال‌های گذشته فعالیت نداشته‌اند و فاقد فروش بوده‌اند نیز اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به تشخیص موسسه اعتباری در راستای فعالیت مجدد بنگاه‌ها تخصیص می‌یابد؛ مشروط بر اینکه متقاضیان دارای طرح توجیهی مناسبی باشند و فعالیت مجدد آنها بتواند به فروش و سودآوری منتهی شود.

بر این اساس، واحدهای تولیدی و صنعتی استان‌های اصفهان، تهران و مرکزی به ترتیب بیشترین و واحدهای تولیدی استان‌های ایلام، کرمان و خراسان شمالی به ترتیب کمترین میزان تسهیلات در طرح رونق تولید را تا پایان دی‌ماه سال جاری دریافت کردند.

به گزارش دشتستان بزرگ به نقل از خبرگزاری ها، تا پایان دی‌ماه امسال و در قالب طرح رونق تولید ۴۱ هزار و ۶۶۸ بنگاه تولیدی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۵۵۱ واحد به بانک‌ها معرفی شده و اعتباری معادل ۱۵ هزار میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان برای آنها در نظر گرفته‌ شده است. علاوه بر این به ۱۶ هزار و ۱۰۱ واحد تولیدی مبلغی معادل ۱۱ هزار میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان پرداخت شده است.

در سال گذشته طرح رونق تولید اقتصادی با پرداخت تسهیلاتی معادل ۱۷ هزار میلیارد تومان به ۲۴ هزار واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی در دستور کار قرار گرفت و در سال جاری نیز این طرح به عنوان مکمل طرح قبلی در جهت پرداخت تسهیلات به ۳۰ هزار واحد تولیدی مدنظر قرار گرفته است.

در طرحی که قرار شد با عنوان رونق تولید اقتصادی در سال جاری مدنظر قرار گیرد ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت به ۱۰ هزار واحد صنعتی در راستای بهبود وضعیت فعلی و نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ۵۰۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ به منظور نوسازی و بهسازی تعریف شده است.

بر اساس جدولی که در اختیار ایسنا قرار گرفته تا پایان دی ماه امسال ۴۱ هزار و ۶۶۸ بنگاه تولیدی کوچک و متوسط در قالب طرح رونق تولید ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۲۰ هزار ۵۵۱ واحد به بانک معرفی شده و مبلغی حدود ۱۵ هزار میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان برای آن‌ها در نظر گرفته شده‌ است. علاوه بر این به ۱۶ هزار و ۱۰۱ واحد تولیدی مبلغی معادل ۱۱ هزار میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان پرداخت شده است.

نکته جالب در مورد پرداخت تسهیلات در طرح رونق تولید، استان‌هایی است که بیشترین و کمترین میزان تسهیلات به واحدهای تولید آنها پرداخت شده است. در این بین ۱۴۸۲ واحد تولیدی استان اصفهان رقمی معادل ۱۲۸۱ میلیارد تومان دریافت کرده‌اند و پس از آن ۶۵۶ واحد تولیدی در تهران موفق به دریافت ۹۴۲ میلیارد تومان شده‌اند. پس از اصفهان و تهران نیز به ۸۳۸ واحد تولیدی استان مرکزی رقمی معادل ۶۷۶ میلیارد تومان پرداخت شده است.

اما استان‌های ایلام، کرمان و خراسان شمالی به ترتیب کمترین میزان تسهیلات پرداختی را به واحدهای تولیدی در بین استان‌های کشور تا پایان دی‌ماه سال جاری به خود اختصاص داده اند. ۷۰ واحد تولیدی و صنعتی استان ایلام ۲۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، ۱۴۷ واحد تولیدی و صنعتی استان کرمان ۳۸ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان و ۱۳۶ واحد تولیدی و صنعتی خراسان شمالی ۴۵ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی در طرح رونق تولید دریافت کردند.

در ذیل جدول مربوط به گزارش تسهیلات پرداختی به بنگاه‌های کوچک و متوسط در قالب طرح رونق تولید از ابتدای سال تا پیان دی‌ماه سال جاری آورده شده است.

۵۷۶۲۸۱۸۵

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader