true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ:معاون پژوهشی سازمان پزشکی قانونی اخیراً در دومین همایش ملی پیشگیری از خودکشی با بیان اینکه ایران رتبه ۱۲۴ در بین ۱۸۲ کشور را در خودکشی به خود اختصاص داده است، گفته است: نرخ خودکشی در مردان رتبه ۱۲۷ و در زنان رتبه ۱۱۴ را دارد. بررسی‌ها نشان داده است که در ایران نرخ خودکشی، بیشتر از فوت شدگان ناشی از مواد مخدر و دگرکشی و کمتر از تصادفات است.

به نوشته خبرگزاری ها، علیرضا کاهانی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میرهای غیرطبیعی ارجاع شده به سازمان پزشکی قانونی کشور طی ۱۰ سال گذشته ۳۹۳ هزار و ۹ نفر بوده است، اظهار داشت: میزان مرگ و میر ناشی از اعتیاد ۳۳ هزار و ۶۵۴ نفر (۸.۶ درصد)، موارد مشکوک به خودکشی ۳۸ هزار و ۵۶۰ نفر (۹.۸ درصد)، موارد مشکوک به دگرکشی ۲۴ هزار و ۱۲۳ نفر (۶.۱ درصد) و موارد فوت ناشی از تصادفات ترافیکی ۱۹۲ هزار و ۲۳۵ نفر (۴۸.۹ درصد) بوده است. همچنین بررسی روند تغییرات آمار متوفیان مشکوک به خودکشی از سال ۸۷ تا ۹۶ از ۳۴۲۸ نفر به ۴۶۲۵ نفر افزوده شده است.

معاون پژوهشی سازمان پزشکی قانونی ضمن مقایسه استان‌ها از نظر تعداد افراد متوفی مشکوک به خودکشی طی سال‌های ۸۷ تا ۹۶ توضیح داد: این میزان در تهران ۵۱۹۱ نفر، کرمانشاه ۲۷۰۴ نفر، فارس ۲۶۵۴ نفر و خوزستان ۲۵۶۱ نفر بوده است که بالاترین رتبه‌ها را به خود اختصاص دادند. همچنین خراسان جنوبی با ۱۷۰ نفر، سمنان ۲۰۵ نفر و یزد با ۲۸۸ نفر کمترین میزان را داشته‌اند. متوسط درصد رشد خودکشی نیز مربوط به بوشهر با ۱۶.۱ درصد، کهکیلویه و بویراحمد با ۱۱.۲ درصد و مرکزی با ۱۰.۲ درصد بوده است. همچنین حلق‌آویز کردن با نزدیک به ۵۰ درصد، مسمومیت با سموم بیشترین میزان روش‌های خودکشی را به خود اختصاص دادند.

کاهانی ادامه داد:‌ میزان استفاده از روش حلق‌آویز کردن در مردان ۵۸.۹ درصد است، این در حالی است که در زنان ۳۲.۴ درصد را به خود اختصاص داده است. همچنین میزان خودکشی ناشی از سوختگی نیز در مردان تنها پنج درصد است، این در حالی است که این رقم در زنان به ۲۴ درصد می‌رسد. همچنین میزان خودکشی در سال‌ ۹۶ در بین افراد زیر ۱۸ سال ۸.۶ درصد، ۱۸ تا ۲۴ سال ۲۰.۵ درصد، ۲۵ تا ۲۹ سال ۱۵.۴ درصد و ۳۰ تا ۳۹ سال ۲۴.۴ درصد بوده است.

آمار منتشر شده از استان بوشهر نشان می دهد که از سال ۸۷ الی ۹۶، میزان خودکشی در این استان بیش از ۱۶ درصد افزایش داشته است. به عبارتی در این مدت، تعداد کشته شدگان بر اثر خودکشی در بوشهر نسبت به جمعیت آن، آمار بالایی را شامل می شود.

آماری تأمل انگیز که نشان می دهد، بوشهر بیشترین درصد رشد خودکشی را داشته است که اگر تعداد کشته شدگان را نسبت به جمعیت این استان بسنجیم، نتایج تکان دهنده ای خواهد داشت.

از آنجا که معمولاً بیکاری، اعتیاد و اختلافات خانوادگی، از جمله دلایل اصلی خودکشی ها در جهان محسوب می شوند و این عوامل، در خودکشی های ایران و احتمالاً بوشهر نیز بی تأثیر نبوده است، لذا این آمار در درجه اول باید موجب نگرانی مسئولین بوشهری شود، کسانی که به هر دلیلی می توانستند، جهت اشتغال، اعتیاد و مشکلات این استان، کاری  انجام دهند و ندادند، این آمار، زنگ خطری است برای آنان. مسئولین باید به شکل ویژه ای به حل معضل های یاد شده، همت کنند، چرا که آمار خودکشی، در شأن استان زرخیز بوشهر و قطب انرژی کشور نیست.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader