true

ویژه های خبری

true
    امروز پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳

 دشتستان بزرگ :با توجه به تغییرات عمده‌ای که در سبک زندگی اغلب خانواده‌ها ایجاد شده و کمبود زمان و مشغله بالای اعضای خانواده، دیگر زمان زیادی برای آشپزی به شیوه سنتی باقی نمی‌ماند. از این رو بسیاری از خانواده‌ها یا کسانی که به تنهایی زندگی می‌کنند به سمت غذا‌هایی می‌روند که سریع‌تر و درکمترین زمان آماده می‌شوند. در این میان یکی از مشهور‌ترین این غذا‌ها انواع سوسیس و کالباس هستند که در خانواده مواد پروتئینی قرار دارند؛ بنابراین استفاده از سوسیس و کالباس در مواقعی که وقت زیادی نداریم گزینه خوبی به نظر می‌رسد. به همین دلیل مصرف سوسیس و کالباس نسبت به گذشته به طرز چشمگیری بیشتر شده است.

دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: سوسیس و کالباس با گوشت سفید (مرغ) یا انواع گوشت قرمز تهیه می‌شود. گوشت گاو و در مواردی بره و گوساله برای تهیه این فرآورده‌های گوشتی کاربرد دارند. به طور کلی سوسیس و کالباس در سراسر دنیا تنوع زیادی دارند و انواع آن بر اساس شکل، نوع یا مقدار گوشت تقسیم‌بندی می‌شوند.

در یک طبقه‌بندی انواع سوسیس و کالباس را می‌توان به شش دسته پخته شده، پخته شده و دودی، خام، خشک، گیاهی و تخمیر شده تقسیم کرد. معروف‌ترین سوسیس‌هایی که در بازار ایران نیز رایج هستند شامل سوسیس گوشت، سوسیس فرانکفورتر، سوسیس آلمانی، سوسیس شکاری، سوسیس کراکف، سوسیس هات داگ، سوسیس کوکتل، سوسیس بلغاری، سوسیس چریتسو و سوسیس انگشتی است.

حضور پر‌رنگ ارامنه

در ایران گویا سابقه تهیه سوسیس و کالباس و تبدیل آن از حالت دستی به کارخانه‌ای به سال ۱۳۰۵ برمی‌گردد. اما در سال‌های بعد این ارامنه مقیم ایران بودند که این صنعت را گسترش دادند.

آقای آرزومانیان در سال ۱۳۳۷ در محله یافت‌آباد که در جنوب غربی تهران است، یک کارخانه بزرگ تولید سوسیس و کالباس را بنیان گذاری کرد. این کارخانه همچنان بانام «گوشتیران» فعال است.

آقای میکائیلیان نیز در سال ۱۳۰۸ موسس دومین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس در تهران بود. این کارخانه که در شمال شرق تهران در محله کاظم آباد مجیدیه قرار داشت به دستگاه‌های مدرن آن زمان برای تولید سوسیس و کالباس مجهز بود.

مضرات و شک مصرف کننده

مضرات زیادی در مورد مصرف سوسیس و کالباس مطرح شده است و البته کلیپ‌ها و گزارش‌هایی در مورد نحوه تولید سوسیس و کالباس با مواد آلوده، گوشت‌های فاسد و مواد بی‌کیفیت در فضا‌های مجازی پخش شده و وجود دارد؛ بنابراین افراد زیادی نسبت به مصرف سوسیس و کالباس دچار تردید هستند. واقعیت این است که در همه جای دنیا برای مصرف انواع سوسیس و کالباس به دلیل استفاده از مواد افزودنی در آن‌ها و حتی کیفیت مواد آن هشدار‌هایی داده می‌شود.

در ایران جدا از مواد افزودنی، برخی تولید کنندگان به دلیل کاهش حاشیه سود، مجبور شده‌اند به سمت تولید با مواد درجه دو بروند. به همین دلیل این شک تا حدودی درست است. البته در کارخانه‌های حرفه‌ای و استاندارد که دارای مجوز‌های لازم از وزارت بهداشت و سازمان غذا و … هستند برای تولید سوسیس و کالباس از گوشت قرمز و گوشت مرغ کاملا سالم و بهداشتی استفاده می‌شود. ابتدا تمام استخوان‌ها گرفته می‌شود. همچنین امعا و احشا نیز دور ریخته می‌شود.

قیمت‌ها در بازار

در روز‌های اخیر با افزایش چند برابری فرآورده‌های گوشتی، سوسیس و کالباس تقریبا از سفره مردم حذف شده است. این در حالی است که سال گذشته هزینه‌های تولید مواد پروتئینی با افزایش قیمت زیادی مواجه شد که گفته شد افزایش قیمت دلار و ادویه‌جات بر این موضوع تاثیر‌گذار بوده است.

این درحالی است که اخیرا نیز افزایش قیمت فرآورده‌های گوشتی و به خصوص مرغ باعث رشد ۶۰ درصدی هزینه‌های تولید محصولات پروتئینی و خصوصا سوسیس و کالباس شده است.

براین اساس و طبق گزارش میدانی متوسط قیمت قبل و فعلی برخی از این محصولات به این شرح است: سوسیس آلمانی معمولی قیمت هر کیلو قدیم ۲۱.۵۰۰، قیمت فعلی ۳۵.۰۰۰، سوسیس آلمانی ۳۰ درصد مرغ، قیمت قدیم ۲۷.۵۰۰ قیمت فعلی ۴۰.۰۰۰، سوسیس آلمانی ۳۰ درصد گوشت، قیمت قبل ۲۹.۵۰۰، قیمت فعلی ۴۲.۰۰۰، سوسیس کوکتل مرغ، قیمت قبل ۳۰.۰۰۰، قیمت فعلی ۳۹.۰۰۰، سوسیس کراکف پنیری، قبل ۲۷.۰۰۰ و فعلی ۳۲.۰۰۰، کالباس مارتا معمولی قیمت قبل ۲۵.۰۰۰ و قیمت فعلی ۳۵.۰۰۰، کالباس خشک ۶۰ درصد قیمت قبل ۶۵.۰۰۰ و قیمت فعلی ۸۵.۰۰۰، کالباس وکیوم خشک، قیمت قبل ۱۸.۵۰۰ و قیمت فعلی ۲۳.۵۰۰، کالباس وکیوم مرغ، قیمت قبل ۱۷.۵۰۰ و قیمت فعلی ۲۴.۵۰۰، کالباس وکیوم مرغ و قارچ، قیمت قبل ۲۱.۵۰۰ و قیمت فعلی ۲۷.۵۰۰، همبرگر ۳۰ درصد، قیمت قبل ۲۳.۵۰۰ و قیمت جدید ۲۹.۵۰۰، همبرگر ۶۰ درصد، قیمت قبل ۳۶.۵۰۰ و قیمت فعلی ۴۴.۵۰۰، کباب لقمه ۳۰ درصد قیمت قبل ۱۹.۰۰۰ و قیمت فعلی ۲۴.۵۰۰ و برگر مخصوص ۹۵ درصد قیمت قبل ۵۲.۵۰۰ و قیمت فعلی ۷۴۵۰۰ تومان در بازار فروخته می‌شوند. البته ارقام ارائه‌شده، متوسط قیمت‌ها هستند و برند‌های مختلف محصولات خود را با اندکی تفاوت می‌فروشند که شیوه بسته‌بندی نیز باعث تفاوت در قیمت می‌شود.

قیمت سوسیس و کالباس

شرایط نگهداری

سوسیس و کالباس را می‌توان در دمای ۴ درجه سانتی گراد بالای صفر نگهداری کرد. در این دما حدود ۴۰ روز می‌توان این محصولات و ۴۵ روز محصولات وکیوم را نگهداری کرد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader