true

ویژه های خبری

true
    امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ: متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه بهترین درمان معده، گرسنگی کشیدن است، گفت: برای این کار بهتر است تنها به مصرف صبحانه و شام روی آوریم؛ بیشتر از این باعث تجمع اخلاط در معده و خارج کردن معده از تعادل نسبی خواهد بود.

به گزارش دشتستان بزرگ؛ مریم نواب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مزاج معده از دیدگاه طب سنتی گرم و مرطوب است و اگر از این اعتدال خارج شود، بیمار می شویم و رطوبت، پرخوری و خشکی بی اشتهایی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به علل برگشت اسید معده، افزود: مصرف آب، دوغ و نوشابه بین غذا و بعد از آن، دراز کشیدن بعد از غذا، عصبی شدن، خوردن چندنوع غذا همراه یکدیگر، مصرف غذاهای خمیری مانند ماکارونی و نان‌های جوش‌شیرین زده و مصرف غذاهای فریزری و مانده و کارخانه‌ای مانند تن ماهی، سس، رب گوجه، کنسرو و پیتزا اتز جملهخ مهم‌ترین این علت‌هاست.

این متخصص طب ایرانی با اشاره به پرهیزات و اقدامات پیشگیری کننده و درمانی، تصریح کرد: ترک سیگار و الکل، پر نکردن معده از غذا، خم نشدن بعد از خوردن (نماز قبل از غذا باشد)، تمرینات ورزشی، کاهش وزن و اختصاص دادن زمان بیشتر به صرف غذا و خوب جویدن آن از جمله این اقدامات است.

وی با بیان اینکه بهترین درمان معده، گرسنگی کشیدن است، افزود: برای این کار بهتر است تنها به مصرف صبحانه و شام روی آوریم؛ بیشتر از این باعث تجمع اخلاط در معده و خارج کردن معده از تعادل نسبی خواهد بود.

نواب زاده با بیان اینکه چای معمول را کمرنگ و با معده خالی مصرف نکنید و به جای چای برای تقویت معده دم کرده به وسیب استفاده کنید، تصریح کرد: در وعده غذایی اصلی ابتدا با سهل الهضم ترین غذا شروع کنید چراکه هر آنچه ابتدا وارد معده می‌شود، ابتدا هم خارج می‌شود؛ ابتدا آب، سپس نیم ساعت بعد میوه و نیم ساعت بعد سوپ و یا سالاد و بعد از آن غذای پروتئینی یا سنگین مصرف کنید.

وی افزد: با این کار هم توقف غذاهای زود هضم غذا در معده درست کرده‌ایم و هم از فساد آن جلوگیری کرده‌ایم تا در معده درد ورم و نفخ ایجاد نشود.

نواب زاده به راه‌های ساده درمان برگشت اسید معده نیز اشاره کرد و گفت: گرم کردن مزاج معده با یک سبابه نمک پنج دقیقه قبل از غذا از توصیه‌های پیامبر(ص) است؛ البته غذا را کم نمک تر میل کنید.

وی با بیان اینکه بعد از غذا، استفاده از یک قاشق غذاخوری رب یا یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز نیز به درمان رفلاکس کمک می‌کند، تصریح کرد: همراه غذا هیچ گونه آبی نخورید و فقط لقمه را خوب بجوید و بعد از پایان غذا نیز یک سبابه نمک بخورید تا بزاق دهان بیشتر ترشح و معده گرمتر شود و دو نیم ساعت بعد از غذا یک لیوان آب بنوشید.

این مدرس طب ایرانی بیان کرد: اکثر مشکلات گوارشی از یبوست است؛ بنابراین برای هر وعده غذایی انسان باید یک بار اجابت مزاج داشته باشد.

وی با اشاره به راهکارهای درمان یبوست، ادامه داد: نیم ساعت قبل از غذا دو قاشق روغن بادام شیرین و یک قاشق عسل را مخلوط کرده و میل کنید و همان لیوان آب گرم و جویدن خوب لقمه کمک می‌کند تا یبوست درمان شود.

نواب زاده با بیان اینکه استفاده از سبوس یا نان جو سبوس دار در وعده‌های غذایی به رفع یبوست کمک می‌کند، افزود: بسیاری از مشکلات گوارشی ناشی از عصبانیت زیاد و حرص خوردن است؛ پس لطفا آرام باشید.

وی با بیان اینکه روغن زیتون خام، تلخ و بودار بهترین روغن برای رفع مشکلات گوارشی است، یادآور شد: کم کردن غذاهای با منشا حیوانی نیز از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند بنابراین باید بیشتر سبزیجات مصرف کرد؛ هفته‌ای یک یا دو بار بیشتر پروتئین حیوانی نخورید، به خصوص در مناطق گرمسیر و فصول گرم باید بیشتر این موارد رعایت شود.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader