true

ویژه های خبری

true
    امروز چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

بیشتر کارگران ساختمانی بیمه نیستند/ احراز شغل کارگران ساختمانی به انجمن صنفی واگذار شود

دشتستان بزرگ : دبیر کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: بیشتر کارگران ساختمانی بیمه نیستند و کارگرانی هم که مشمول بیمه شده اند به هر دلیل که نتوانند ۳  الی ۵ ماه حق بیمه را پرداخت کنند، بیمه آنها قظع خواهد شد.

به گزارش  دشتستان  بزرگ ؛ احمد زارعی در خصوص مشکلات بیمه کارگران ساختمانی، گفت: بیمه کارگران ساختمانی با مشکلات بسیاری همراه است، در اصل طبق قانون «رفع موانع اجرائی قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» سازمان تامین اجتماعی مکلف است، همه کارگران شاغل در بخش ساختمانی را بیمه کند.

وی افزود: اما متأسفانه بیشتر کارگران ساختمانی بیمه نیستند و کارگرانی هم که مشمول بیمه شده اند به هر دلیل که نتوانند ۳  الی ۵ ماه حق بیمه را پرداخت کنند، بیمه آنها قطع خواهد شد.

این فعال جامعه کارگری گفت: در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی موجود، شیوع بیماری کرونا و …. که موجب بیکاری کارگران وعدم پرداخت حق بیمه آنان می‌شود، از سوی سازمان تامین اجتماعی ۵ ماه فرصت برای پرداخت حق بیمه به  کارگران داده می‌شود و در  صورت عدم پرداخت در زمان تععین شده پرونده بیمه کارگر جز پرونده‌های مختومه محسوب می‌شود یعنی شماره بیمه‌نامه‌ای که کارگر قبلاً داشته است، دیگر به او تعلق نمی‌گیرد و باید برای بیمه مجدد منتظر سهمیه جدید باشد.

زارعی ادامه داد: ما خواهان بیمه کامل برای کارگران هستیم، تا اگر حادثه‌ای در محل کار و یا حتی خارج از محل کار برای کارگران اتفاق بیفتد، بیمه به آن‌ها تعلق بگیرد.

دبیر کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران گفت: در حال حاضر مشکل دیگر این است که کارگر وقتی با شروع کار در محل ساختمانی برای احراز هویت آدرس همان محل را به سازمان تأمین اجتماعی اعلام می‌کند، و به این دلیل که کارگران ساختمانی روزمزد هستند و  محل کار آن ها مدام تغییر می‌کند،  ممکن است که چند روز بعد دیگر کارگر در  محل اعلام شده کار نکند، در نتیجه هنگام مراجعه بازرس تأمین اجتماعی به آدرس اعلام‌ شده کارگر آنجا نیست، و با عدم تأیید احراز شغل کارگر توسط بازرس تأمین اجتماعی بیمه کارگر قطع می‌شود.

وی گفت: خواسته ما جهت حل مشکل مذکور این است که سازمان تأمین اجتماعی احراز شغل کارگران ساختمانی را به انجمن صنفی واگذار کند، زیرا طبق ماده ۱۳۱ قانون کار، متولی اصلی کارگران ساختمانی انجمن‌های صنفی هستند و ما به راحتی تشخیص می‌دهیم که شخص موردنظر کارگر است یا می‌خواهد از بیمه کارگری سودجویی کند و برای احراز شغل کارگران فقط به مراجعه محیط کار آنان اکتفا نمی‌کنیم.

زارعی افزود: دلیل اصلی مشکلات به وجود آمده برای بیمه کارگران تفاوت زیاد قیمت بیمه پرداختی کارگری با بیمه آزاد است، یعنی کارگر ساختمانی که بیمه می‌شود،  در ماه فقط ۲۳۰ هزار تومان حق بیمه پرداخت می‌کند، اما در صورت بیکاری برای پرداخت حق بیمه به نرخ آزاد باید هرماه ۹۶۰ هزار تومان پرداخت کند که مسلماً کارگران بیکار توان پرداخت این مبلغ را ندارند و این جا حق مسلم کارگران ساختمانی ضایع می‌شود. و با قطع بیمه ضربه بدی به کارگران وارد می‌شود.

دبیر کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران اظهار کرد: این مشکلات را با آقای علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی مطرح کردیم و ایشان هم این موضوع را در قالب طرحی به کمیسیون کارگران مجلس شورای اسلامی ارائه کردند، اما ظاهراً ابهاماتی در ماده ۵ این طرح وجود دارد، که، بعد از رفع این ابهامات این طرح دوباره در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود.

وی افزود: در صورت  تصویب این طرح مشکل بیمه کارگران ساختمانی به‌صورت دائمی رفع خواهد شد و ما دیگر دغدغه بیمه کارگران را نخواهیم داشت. یعنی کارگران پس از دریافت کارت مهارت و تأیید احراز شغل از بیمه دائمی بهره مند خواهند شد.

این فعال جامعه کارگری در پایان تأکید کرد: دغدغه اصلی ما خروج کارگزاری‌های سازمان تأمین اجتماعی از بازرسی جهت احراز شغل کارگران ساختمانی است، زیرا کارمندان این کارگزاری‌ها اشراف کامل جهت تشخیص کارگران ندارند و برای تأیید احراز شغل آنان فقط به‌ ظاهر کارگران توجه می‌کنند، اما ما انجمن‌های صنفی احراز هویت کارگران را به‌راحتی انجام می‌دهیم، زیرا با کارگران زندگی می‌کنیم.

منبع: میزان

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader